Srijeda, 5 svibnja, 2021

Duboko i iskreno se izvinjavam, pogriješila sam: Pročitajte poruku Iride Mahmutović Varatanović

Nemojte propustiti

Irida Mahmutović Varatanović, službenica Ministarstva prometa i komunikacija BiH, koja se zbog interne prepiske na Facebooku, našla na udaru javnosti, uputila je sinoć izvinjenje svim građanima koje je tom prilikom povrijedila. Poruku gospođe Mahmutović-Varatanović prenosimo u cjelosti:

Irida-izvinjenjeT (1)

“Prvo želim da se izvinim zbog čitavog nesporazuma u vezi moje prepiske sa rođakom i kolegicom i što sam proizvela toliko loših reakcija. Ono što želim reći je da sam iskreno povrijeđena, jer niti u jedinom pasusu nisam spomenula demontrante, koje smo svi podržali u zgradi i iskreno bili uz njih. Moja prepiska je bila interne prirode i zato još jednom naglašavam da u takvim teškim trenucima koje svi zajedno proživaljavamo jednostavno je to bio neki izduvni ventil. Što se tiče alkohola, on nam svakako nije bio dostupan, jer su bifei izdavali smo vodu i kafu. U takvim trenucima vam treba podrška najdražih, a oni su pokušavali da me oraspolože na bilo koji način, a moji odgovori su bili u sklaldu sa našim prijašnjim internim komunikacijama.
Duboko i iskreno se izvinjavam svim majkama, učesnicama u demonstracijama, jer sam i ja majka i prošla sam sve golgote i ratne nedaće kao i svi moji sugrađani. Ukoliko je bilo ko pogrešno shvatio ovu prepisku, jer nisam iskreno, ali baš iskreno imala nikakve zadnje namjere.

Zaista je nepotrebna sva ova hajka na mene, moj integritet i moju porodicu. Također želim da kažem da shvatam da sam pogriješila što sam u takvim trenucima možda na neki način povrijedila veliki broj ljudi koji su podržali demonstracije, koje još jednom naglašavam su podržavali svi državni službenici koji su juče bili u zgradi. Meni je zaista teško i život mi se okrenuo naglavačke, ali sam čovjek kao i vi, koja sam se borila kroz život, nisam nikom nikada ništa nažao učinila, studirala kao i svi, zaposlila se i radim pošteno i zarađujem za život.

Molim sve građane da prhvate moje iskreno izvinjenje zbog moje prepiske, koja je dobila dimenziju “neslane” šale na moj račun, a o mojim “prijateljima” sa FB koji su iskoristili moju privatnost da bi me degradirali ne znam iz kojih razloga želim da poručim da hodam uzdignute glave i da istina uvijek pobjeđuje. Iskreni prijatelji koji me poznaju znaju da sam vedrog duha i da nikada nisam imala nikakve pogrešne namjere niti prema kome.

Još jednom iskreno izvinjenje zbog ovog nemilog događaja koji je ostavio veliki trag na mene.

Hvala,Irida”

izvinjenje-screenshot
Screenshot poruke koju je gospođa Mahmutović-Varatanović objavila na svom Facebook profilu

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo