Petak, 23 travnja, 2021

Dukat – probiotici najboljeg omjera cijene i kvaliteta

Nemojte propustiti

Potrošači u Bosni i Hercegovini smatraju kako im Dukat nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta kada je riječ o probioticima * Među Dukatovim probioticima najviše se ističe bAktiv LGG

BEST-BUY-AWARD--BIH-DUKAtPotrošači u Bosni i Hercegovini, smatraju da im Dukat nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na tržištu, kada je riječ o probioticima na teritoriji BiH. To je rezultat recentnog Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) istraživanja švicarske kuće ICERTIAS (www.icertias.com) u Bosni i Hercegovini.

Istraživanje Best Buy Award – Bosna i Hercegovina 2013/2014, provedeno je u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Evropsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Ispitanicima, građanima Bosne i Hercegovine, postavljeno je sljedeće pitanje: “Navedite naziv probiotika koji po vašem ličnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu”.

Najveći broj ispitanika, odgovorio je na ovo pitanje: “DUKAT”.

Među Dukatovim probioticima najviše se ističe bAktiv LGG jer je nutritivno vrijedan funkcionalni jogurt s probiotičkom bakterijom LGG koja blagotvorno utječe na zdravlje jačajući prirodni imunitet organizma. Svakodnevno konzumiranje b.Aktiva LGG obogaćuje se crijevna flora i time se jača otpornost organizma.

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive probiotika koji, prema njihovom iskustvu, i/ili iskustvu i mišljenju njima bliskih osoba nude najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.

Bitno je napomenuti da Best Buy Award istraživanje ne mjeri niti snagu marke niti udio na tržištu već isključivo iskustvo i zadovoljstvo potrošača omjerom cijene i kvaliteta roba i usluga na osnovu njihovog ličnog iskustva ili iskustva njima bliskih osoba.

Istraživanje Best Buy Award – Bosna i Hercegovina – 2013/2014 provela je švicarska kuća ICERTIAS – International Certification Association, na uzorku od 1.200 ispitanika – građana Bosne i Hercegovine – isključivo korisnika interneta starijih od 15 godina. Anketiranje je provedeno putem web ankete metodom CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).

 (Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo