Subota, 2 ožujka, 2024

Dunja Ilić: Primila sam islam, ali ne zbog dečka

Preporučeno

Poznata beogradska pjevačica Dunja Ilić, koja je u oktobru prošle godine, prelaskom na islam i preseljenjem u Sarajevo, digla prašinu.

Dunja Ilić (Foto: Dnevni avaz)
Dunja Ilić (Foto: Dnevni avaz)

Ova 21-godišnjakinja iza sebe ima dva studijska albuma, autor je tekstova koje pjeva, a za većinu singlova potpisuje i kompozicije.

Dunja ističe da potječe iz ugledne beogradske porodice, u kojoj je majka pravnica, otac ekonomista i biznismen, a da i u Sarajevu ne živi bez podrške, piše Avaz.

– Oduševljena sam toplim prijemom Sarajlija. Za kratko vrijeme stekla sam veliki broj prijatelja i veoma sam sretna, jer je ovo grad u koji sam se zaljubila još prije pet godina. Sviđa mi se i što je ovdje život malo sporiji nego u Beogradu – tvrdi Ilić.
Iako su brojni mediji tvrdili da se u BiH preselila zbog prelaska na islam, Dunja tvrdi da to nije ključni razlog i da je, između ostalog, željela i da se odvoji od roditelja i potpuno osamostali.

– Dugo sam bila na relaciji Beograd – Sarajevo, jer ovdje živi momak s kojim sam se dugo zabavljala, a upoznala sam ga u Crnoj Gori. Nije tačno ni da sam ovdje prihvatila islam. To se desilo u jednoj džamiji u Sjenici i moj bivši momak, kojeg sada smatram najboljim prijateljem, nema nikakve veze s tim. Nisam osoba koja bi se ikada prilagođavala bilo kome, a kamoli kada je u pitanju nešto tako veliko.

Beograđanka je ovih dana naišla na prvo razočarenje u Sarajevu, zbog čega će, vjerovatno, pokrenuti i sudsku tužbu. Naime, unajmljeni stan na Grbavici Ilić je trebala napustiti jučer, a privremeni smještaj potražila je kod prijatelja, piše pomenuti list

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas