Petak, 27 siječnja, 2023

Duraković se susreo sa reisom Kavazovićem: Ravnopravnost jezika u fokusu

Nemojte propustiti

Duraković je upoznao reisa Kavazovića sa svojim planiranim inicijativama.

Potpredsjednik entiteta Republika Srpska Ćamil Duraković danas se susreo sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice Huseinom ef. Kavazovićem, kojom prilikom je Duraković predočio svoje planove i viziju rada na novoj funkciji.

“Trenutno imamo saglasnost predsjednika Dodika i drugog potpredsjednika Pranjića da se fokusiramo na konkretne teme, koje će biti od koristi svim građanima. Reis Kavazović je svjestan ograničenosti ovlaštenja potpredsjednika RS-a, ali ćemo zajedno uraditi što je više moguće da zajednički doprinesemo poboljšanju položaja Bošnjaka na ovim prostorima”, poručio je Duraković.

Duraković je upoznao reisa Kavazovića sa svojim planiranim inicijativama.

“Razgovarali smo o zajedničkom zagovaranju ravnopravnosti bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika na području cijele BiH. Također, predstavio sam inicijative poput stvaranja poslovne mreže povratnika i dijaspore, razvoja informativno-pravne mreže za podršku izabranim i imenovanim predstavnicima bošnjačke povratničke zajedinice na području RS-a…

Zahvalan sam reisu Kavazoviću na razumijevanju mojih namjera i preuzimanju odgovornosti za svrsishodniji dijalog u našoj zemlji”, zaključio je Duraković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo