Utorak, 27 srpnja, 2021

Đurić djedu kupio automobil, a baki TV da prati njegove igre

Nemojte propustiti

Muhamed Bikić, sportski novinar bio je gost rubrike Press u Novom danu gdje je ispričao interesantanu priču koju je napravio sa kolegom Sinanom Sinanovićem po povratku iz Nikozije sa meča kvalifikacija za EURO 2016 protiv Kipra.

Naime, svratio je do Šekovića u općini Vlasenica, gdje su nastanjeni djed i baka Milana Đurića, heroja posljednje dvije utakmice kvalifikacija, koji je pogađao protiv Walesa i Kipra za pobjedu koje su timu BiH donijele baraž.

Kazao je da Milan ima jako lijep odnos s njima, ali i da su primljeni sa gostoprimstvom kakvo ne pamte.

“Djedu je kupio automobil, a baki plazma televizor kako bi putem Total TV-a pratila njegove igre u dresu reprezentacije. Njih dvoje će biti gosti u Zenici na uzvratnoj utakmici baraža”, kazao je.

Oni su Milana Đurića bodrili stalno dok je nosio dres U-21 reprezentacije BiH, a kada su mladi reprezentativci odigrali 4:4 sa Nijemcima djed i baka Đurić su bili na tribinama stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Đurić je tada postigao tri gola. Ono što je sigurno, navijači reprezentacije kao i selektor Baždarević silno žele da nastavi sa golgeterskim nizom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo