Petak, 26 veljače, 2021

Dušanka Majkić traži odgovore: Gdje su nestali pištolji iz Pazarića? Je li to uradio neko iz Oružanih snaga ili neko ko je u dosluhu s nekim iz OS?

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

Prema riječima Dušanke Majkić, slučaj se dodatno komplikuje ako se zna da se ti pištolji veoma dobro prodaju na tržištu i da je BiH puna migranata koji će veoma dobro platiti za to oružje.

Zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić upozorila je da je nestanak pištolja iz skladišta naoružanja u Pazariću novi sigurnosni izazov u BiH na koji nadležni moraju dati odgovore.

– Ako uzmemo u obzir da je od 2007. do 2017. godine bilo 10 takvih slučajeva, onda se može reći da se to već često ponavlja i institucija koja je nadležna da brine o bezbjednosti, mora dati odgovor – izjavila je Majkićeva novinarima.

Ona je pitala kako je moguće da je osoba koja je ušla u skladište tačno znala gdje se nalaze pištolji, koji su bili u sanduku, a sanduk u kasi.

– Kako je mogao da zna o čemu se radi? Je li to uradio neko iz Oružanih snaga ili neko ko je u dosluhu s nekim iz Oružanih snaga? To su odgovori koji će se morati dostaviti – upozorila je Majkićeva.

Prema njenim riječima, slučaj se dodatno komplikuje ako se zna da se ti pištolji veoma dobro prodaju na tržištu i da je BiH puna migranata koji će veoma dobro platiti za to oružje.

– Nadamo se da će Ministarstvo odbrane moći da odgovori na neka od ovih pitanja – rekla je Majkićeva.

Ministarstvo odbrane u Vijeću ministara saopštilo je 12. februara da je u Centru Oružanih snaga BiH za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva uočeno oštećenje sigurnosne plombe na ulazu u skladište oružja i utvrđeno da nedostaje određena količina kratkog naoružanja, piše “Srpskainfo”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo