Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Dva mjeseca bez posla, ali “Kod Fehre” nijedan radnik nije dobio otkaz

Nemojte propustiti

Restoran ima veliku ljetnu baštu koja može primiti veliki broj gostiju i sve ponovo izgleda upravo onako kako je tokom čitave godine u ovome restoranu

Tokom korona krize restoran „Kod Fehre“ nije radio, ali vlasnik Fahrudin Mešković nikome od svojih 26 radnika nije dao otkaz. Sudeći po posjeti prvih dana nakon Bajrama, za ovaj kultni restoran nema krize.

Patrola DEPO Portala jutros je obišla čuveni restoran u Lašvanskoj dolini „Kod Fehre“ koji polako, nakon dvomjesečne pauze, otvara vrata svojim gostima.

Unatoč pauzi nije izgubio svoje klijente, može se vidjeti i na velikom parkingu ispred restorana, koji je od ranih jutarnjih sati pun automobila svih vrsta.

Restoran ima veliku ljetnu baštu koja može primiti veliki broj gostiju i sve ponovo izgleda upravo onako kako je tokom čitave godine u ovome restoranu, koji je svoju slavu stekao preko kultne emisije „Pozitivna geografija“. Tokom korona krize restoran nije radio, ali vlasnik Fahrudin Mešković Fehro zbog toga puno ne kuka.

– Bilo smo zatvoreni i udarilo je ovo po džepu. Ali nisam nikome od svojih 26 radnika dao otkaz. Jest bila kriza, ali izgurat ćemo. Ima nafake za svakog, pa i za nas – kaže uspješni ugostitelj.

Sudeći po broju gostiju koje smo tamo zatekli, restoran „Kod Fehre“ imat će uvijek nafake.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Snijeg na pojedinim dionicama u BiH, neodgovorni vozači prave zastoje zbog neposjedovanja opreme

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je obavezno posjedovanje zimske opreme, odnosno lanaca kako ne bi došlo do obustavljanja saobraćaja i...

Možda vas zanima i ovo