Subota, 4 prosinca, 2021

Dva ruska novinara poginula tokom sukoba na istoku Ukrajine

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Uposlenici ruske državne televizije nagazili su na minu pokušavajući pratiti sukobe ukrajinske vojske i proruskih separatista

Tokom današnjih sukoba ukrajinske vojske i proruskih separatista na istoku Ukrajine u gradu Lugansku poginula su dva uposlenika ruske državne televizije novinar Anton Valošin i Igor Kornelyuk, javlja Anadolu Agency.

Ova dvojica novinara poginuli su radeći svoj posao. Priliko praćenja dešavanja vezanih za sukobe ukrajinske vojske i proruskih snaga u Lugansku ova dvojica novinara su nagazili na pješadisjku minu.

Igor Korneljuk je poginuo na mjestu, Anton Vološin je, teško ranjen, prebačen u bolnicu. Unatoč svim nastojanjima ljekara Vološin se nije izborio za život.

Ovim povodom telefonski su razgovarali ruski predsjednik Vladimir Putin i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Putin je izrazio zabrinutost zbog nedovoljne sigurnosti ruskih novinara u Ukrajini.

On je od Porošenka zatražio da poduzme mjere kako bi ruski novinari bezbjeno mogli obavljati svoj posao. UN je također, uzrazio zabrinutost zbog sve težih uvjeta za rad stranih novinara na istoku Ukrajine. U saopćenju iz UN upućene su poruke saučešća porodicama novinara Valošina i Korneljuka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo