Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Dvdesetsedmogodišnja Elmira Sefo je prva žrtva zemljotresa u BiH: “Ispostila je dan petka, iftarila u džamiji, hizmetila postačima…”

Nemojte propustiti

Prema svjedočenjima mještana Elmira je u porodičnoj kući u naselju Kukavac živjela s roditeljima, koji su lakše povrijeđeni.

Elmira Sefo iz Stoca prva je žrtva snažnog zemljotresa koji je sinoć potresao Bosnu i Hercegovinu.

Zemljotres koji je uzdrmao prije svega Hercegovinu, a osjetio se i širom Bosne te Dalmacije bio je jak 5,6 stepeni po Richteru.

Najteže je bilo u Stocu gdje se obrušila stijena na jednu kuću te tom prilikom teško povrijedila Elmiru Sefo, koja je uslijed zadobijenih povreda preminula.

Prema svjedočenjima mještana Elmira je u porodičnoj kući u naselju Kukavac živjela s roditeljima, koji su lakše povrijeđeni.

Elmira je pronađena zatrpana kamenjem, i odmah prevezena u mostarsku bolnicu kako bi joj se ukazala pomoć, međutim, nažalost, nije joj bilo spasa. Povrede koje je zadobila bile su fatalne.

Mnogi se od Elmire opraštaju putem Facebooka.

Sarajevski pedagog i hafiz Nedim Botić objavio je dirljiv status koji prenosimo u cijelosti.

– Večeras je u Stocu usljed zemljotresa i pada stijene na njenu kuću stradala Elmira Sefo. Ispostila je dan petka. Iftarila u džamiji. Hizmetila postačima. Klanjala jaciju i teraviju. Otišla kući nakon teravije. I preselila na ahiret… Rahmet njenoj dobroj duši i da je Milostivi obaspe Svojom milosti i oprostom. A njenoj porodici da podari nagradu za sabur i ponovni susret sa voljenom Elmirom. Svi smo mi Allahovi i Njemu ćemo se vratiti – napisao je Botić.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Objavljena nova analiza i ratna mapa: Ovaj poraz šokirao je Ruse

Ruske snage nastavile su s povlačenjem iz Harkivske oblasti, ali će vjerojatno nastojati zadržati liniju istočno od Vovčanska kako...

Možda vas zanima i ovo