Nedjelja, 2 travnja, 2023

Dvojac iz Banjaluke upao u policijsku zamku: “BMW X5 koristili kao čistač, a na Mercedesa postavili lažne tablice”

Nemojte propustiti

Ukradeni Mercedes navodno je prevezen mimo graničnih prelaza u BiH i odvezen na područje Laktaša.

Pripadnici MUP-a RS-a uhapsili su Ćosu i Marića zbog krađe Mercedesa vrijednog oko 200.000 eura.

Milan Ćoso i Aleksandar Marić uhapšeni su zbog sumnje da se mogu povezati s krađom Mercedesa benz AMG GTR vrijednog oko 200.000 eura koji je u februaru ukraden u Zagrebu. Kako saznajemo, vozilo je proizvedeno u seriji od svega 750 komada u cijelom svijetu, a ukraden je između 11. i 21. februara u Zagrebu.

Automobil, čiji je vlasnik 81-godišnjak, policija je pronašla u Boškovićima kod Laktaša, a lopovi su zatečeni kako vozilo izvoze iz garaže u koju su ga sakrili nakon krađe.

– Policija je operativnim radom saznala više informacija o krađi skupocjenog Mercedesa, kao i gdje je skriven. Osumnjičeni su praćeni i organizovana je sačekuša u kojoj su i uhapšeni. Na Mercedesu su bile i nepripadajuće registarske oznake, saznajemo od izvora iz policije koja je privremeno oduzela i BMW H5, koji je korišten kao “čistač” prilikom prevoza ukradenog vozila kroz Hrvatsku prema BiH.

Ukradeni Mercedes navodno je prevezen mimo graničnih prelaza u BiH i odvezen na područje Laktaša.

Navodeći inicijale osumnjičenih, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su da je međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a RS-a, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Hrvatske, te uz operativnu podršku Europola, utvrđeno kako je od nepoznatog lica ili više njih ukradeno vozilo.

– Utvrđeno je i kako je izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, grad Laktaši, precizira se u saopćenju iz policije i dodaje da je u toku rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa.

Ističe se da se sve aktivnosti preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci piše Oslobođenje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo