Subota, 1 travnja, 2023

Dvoje turista iz Ukrajine prespavalo na drvetu zbog medvjeda?

Nemojte propustiti

Dvoje turista – Peter Taginzev (45) iz Ukrajije i Julija Poljakova (25) iz Kazahstana, koji su obilazili okolinu Virpazara u Crnoj Gori, proveli su noć na drvetu u strahu od medvjeda koji se šetako ispod tog stabla.

Taginzev i Poljakova su juče krenuli u obilazak okoline Vripazara, na Skadarskom jezeru, ali su se izgubili, pa su noć proveli na drvetu, a u Virpazaru se pojavili jutros nepovrijeđeni.

Pošto je njihov nestanak prijavljen sinoć, za njima je sve do ranih jutarnjih sati trajala potraga koja je bila neuspješna.

“Dvoje turista iz Ukrajine Peter Taginzev i Viktorija Jevtušenko (17) i kazahstanska državljanka Julija Poljakova, krenuli su juče oko podneva biciklima u obilazak okoline Virpazara. Nakon nekog vremena Viktorija Jevtušenko se vratila u Virpazar, jer joj je bilo naporno da biciklom savladava teren iznad Virpazara”, ispričali su mještani podgoričkom portalu CdM.me.

Prema njihovim rečima, Jevtušenko im je ispričala da se sa Peterom i Julijom dogovorila da se čekaju u Virpazaru, ali kako se oni nisu pojavili njihov nestanak je prijavljen oko 20 sati.

U međuvremenu, Jevtušenko je pozvala mobilnim telefonom svoje saputnike koji su joj rekli da su tokom vožnje bicikla naišli na medveda, pa su se popeli na drvo.

Oni su objasnili da sjede na drvetu, a da medved šeta oko njih.

Odmah po prijavi nestanka iz Bara su stigla tri policajca koji su u potragu za stranim državljanima krenuli zajedno sa policijskim inspektorom iz Virpazara i dvoje mještana”, ispričali su mještani.

Nakon višečasovne pretrage terena dvoje turista nije pronađeno, pa je dogovoreno da potragu nastave danas, ali su se oni, srećom nepovrijeđeni, pojavili u centru Virpazara.

Poučeni ovim slučajem, nadležni ponovo podsjećaju strane i domaće turiste da u turističke obilaske terena po Crnoj Gori nikako ne idu bez vodiča.

Ilustracija
Ilustracija

(Agencije)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo