Subota, 27 studenoga, 2021

Dvojica frizera zaraženi koronavirusom radili sedmicu dana, 140 klijenata prošlo kroz salon

Nemojte propustiti

Obojica frizera su se na posao vratili u drugoj sedmici maja i osam su dana odlazili na posao, iako su imali simptome koronavirusa.

Dvojica američkih frizera danima su odlazili na posao, iako su bili zaraženi novim tipom koronavirusa i tako su potencijalno ugrozili 140 klijenata. Prvo je u petak otkriveno da je jedan stilist u salonu Great Clips u Missouriju obolio od Covida-19 i izložio zarazi 84 svoja klijenta i sedam saradnika.

Dan nakon toga otkriveno je kako je drugi stilist, iz istog salona, također pozitivan na virus, prenosi CNN. Taj je stilist na radnom mjestu bio u kontaktu s 56 osoba.

Obojica su se na posao vratili u drugoj sedmici maja i osam su dana odlazili na posao, iako su imali simptome koronavirusa.

Saloni su se u Missouriju otvorili 4. maja, a svi klijenti i radnici moraju nositi zaštitne maske.

U zdravstvenom zavodu okruga Springfield-Greene rekli su kako su se radnici u salonu Great Clips pridržavali svih mjera i čistili objekt redovito te da su, zahvaljujući pažljivom vođenju kontakata, uspjeli doći do svih osoba koje su bile u kontaktu s oboljelim frizerima.

Nadaju se da neće biti “dodatnih slučajeva zaraze” jer su svi radnici i klijenti nosili zaštitnu masku u salonu.

Podvukli su da će svi koji su bili izloženi potencijalnoj zarazi biti kontaktirani i bit će im ponuđeno testiranje na virus.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo