Subota, 18 rujna, 2021

Džaferović i Komšić glasali za, Dodik protiv priznanja Kosova

Nemojte propustiti

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, predložio je da BiH odmah pristupi “malom Šengenu”, rekao Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva.

Šefik Džaferović i Željko Komšić, članovi Predsjedništva BiH, glasali su za priznanje nezavisnosti Kosova na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH, dok je Milorad Dodik, srpski član Predsjeništva bio protiv.

“Džaferović i ja smo glasali za, tako da je sada dva prema jedan”, kazao je Komšići dodao da je Kosovo nezavisna država, te da je to realnost od koje ne treba bježati.

Na drugoj vanrednoj sjednici na kojoj se glasalo o premještanju ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, Dodik je to podržao, dok su Komšić i Džaferović bili protiv.

Na pitanje novinara da li je ovo politika inata, Komšić je rekao da on ne sluša analitičare, već da je plaćen da radi.

Foto: Fena

Upitan o tome šta misli kakvu će reperkusiju ovo imati s obzirom da će Dodik u Narodnoj skupštini Republike Srpske tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa,Komšić je rekao da se neće ništa desiti ništa što se već ranije nije desilo osim Dodikovog “srbovanja”.

Mali Šengen

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, predložio je da BiH odmah pristupi “malom Šengenu”, rekao Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva.

“Naš stav je drugačiji, da se vidi šta to znači za BiH i kako to korenspondira sa drugom inicijativama. Tražićemo od Vijeća ministara da provjeri šta bi to značio i kakvi su uslovi”, rekao je Komšić, nakon sjednice Predsjedništva.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo