Utorak, 7 veljače, 2023

Džaferović, Komšić i Dodik zahvalili američkim senatorima na podršci BiH

Nemojte propustiti

Američki senatori su izrazili podršku BiH na putu ka napretku.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić primili su delegaciju Kongresa SAD, u kojoj su bili senatori Komisije za vanjske poslove Jeanne Shaheen i Chris Murphy, senator Komisije za oružane snage Thom Tillis, te američkog ambasadora Michaela Murphya, kojima su se zahvalili na dosadašnjoj podršci i naporima koje čine za BiH, kao i na posjeti, kojom prilikom su razgovarali o temama bilateralne saradnje, euroatlantskih integracija BiH i Zapadnog Balkana, održavanja izbora i pitanjima perspektive mladih, te o produžetku sigurnosne misije EUFOR Althea u BiH.

Razgovarano je o pojačanom interesu nove američke administracije prema BiH i regiji na EU putu i prenesen je nastavak američke podrške evropskim integracijama regije.

Američki senatori su izrazili podršku BiH na putu ka napretku.

Razgovarano je i o ukrajinskoj krizi, kao najvećem sigurnosnom, humanitarnom i ekonomskomb izazovu sa kojim se evropski kontinent suočava.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo