Petak, 15 listopada, 2021

Džaferović: Šteta mi je nanesena, ali ja sam političar i moram živjeti s tim

Nemojte propustiti

Šefik Džaferović
Šefik Džaferović

Odluka Tužilaštva Bosne i Hercegovine o neprovođenju istrage protiv Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBIH), za navodne ratne zločine, za Džaferovića je očekivana.

Tužilaštvo BiH je odbacilo sve optužbe u vezi sa slučajem protiv Džaferovića u kojem se nekadašnji načelnik Centra službe sigurnosti (CSB) u Zenici teretio za navodne zločine u ratnom razdoblju na području Vozuće.

Prijavu protiv njega podnio je bivši potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo prilažući obimnu dokumentaciju zbog čega je i Klub poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu tražio smjenu Džaferovića s pozicije predsjedavajućeg odbijajući prisustvovati sjednicama tog doma.

– Sve što sam imao reći na ovu temu već sam rekao. Od početka sam tvrdio da se radi o gnusnim lažima i monstruoznoj konstrukciji koje su sračunate da bi se diskreditirao ja kao političar s jedne i s druge strane da se destabilizira uspostava vlasti na državnom nivou na bazi dogovorene parlamentarne većine – kazao je danas novinarima Džaferović.

Podsjetio je da je i sam pozivao Tužilaštvo da se o tome izjasni, najavljujući da će se njegov korektan odnos i rad u parlamentu BiH te zalaganje da ova institucija funkcionira i dalje nastaviti.

Pozvao je Tužilaštvo BiH da se protiv Kebe provede krivični postupak zbog lažnog prijavljivanja te je najavio da će iskoristit sav raspoloživi pravni instrumentarij da zaštiti sebe i svoju ličnost.

– Šteta mi je već nanesena i tu nema nikakve dileme to je sasvim jasno, ali šta mogu, ja sam političar i moram živjeti s tim – kazao je Džaferović, dodajući da mu Odluka Tužilaštva BiH nije uručena.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo