Petak, 24 rujna, 2021

Džeko, Jahić i Ibričić snose troškove: Dječak Elvedin Deronjić stigao na liječenje u Sarajevo

Nemojte propustiti

Elvedin Deronjić, sedmogodišnji dječak iz naselja Palanka kod Brčkog, čija teška životna sudbina nije nikoga ostavila ravnodušnim, stigao je jučer na liječenje u Sarajevo.

Zijada Povlakić sa Elvedinom
Zijada Povlakić sa Elvedinom

Elvedin i njegov otac Esed smješteni su na Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a odmah po dolasku ih je posjetila aktivistica Fondacije Pomozi.ba Zijada Povlakić.

“Iako su posjete zabranjene, ja sam uspjela kratko ući i porazgovarati s Elvedinom. On se osjeća dobro, a osmijeh mu ne silazi s lica. Veoma je pozitivan i sretan”, kaže Povlakić, a citira je Klix.

Elvedinu će sarajevski ljekari već sutra početi vaditi nalaze kako bi dječaku koji ima tumor u stomaku odredili pravu terapiju.

Sve nedaće ovog svijeta spustile su se, izgleda, na ovog dječaka. Majka mu je umrla nekoliko mjeseci nakon što je rodila mrtvu bebu. Umjesto da se raduje sestri, nekoliko mjeseci kasnije tugovao je i za majkom.

Teško bolestan, danas živi s ocem u trošnoj, neuslovnoj kući. Otac, fizički hendikepiran i nesposoban za rad, zarađuje od pastirskog posla. Nedovoljno da bi svome sinu priuštio bolji život i liječenje, o čemu je Bh-index portal već pisao.

Njegova tužna životna sudbina ujedinila je Bosance i Hercegovce, ali i sve dobre ljude u inostranstvu koji su čuli koji su čuli za ovu tešku priču. Zahvaljujući Zijadi, aktivistkinji fondacije Pomozi.ba, preko koje su saznali za Elvedina, troškove njegovog liječenja platit će bh. nogometni reprezentativci Edin Džeko, Senijad Ibričić i Sanel Jahić o čemu je naš portal već pisao

Nakon što su Zmajevi preuzeli sve troškove dječakovog liječenja, humanitarne akcije su obustavljene.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo