Utorak, 21 rujna, 2021

Dženad Džino iz Jablanice: Otvorilo se nebo nad našom ljepoticom Čvrsnicom!

Nemojte propustiti

“Otvorilo se nebo nad našom ljepoticom Čvrsnicom”, objavio je Džino na društvenim mrežama, uz video kako nevrijeme stiže u Jablanicu.

Bosna i Hercegovina danima se bori s požarima. Jedno od najteže pogođenih područja bilo je ono oko Jablanice.

Danima smo gledali kako vatra guta ko zna koliko endemskih vrsta, ionako ugroženih bića, te šume koje, bukvalno, život znače.

Vatru je bujao toplinski val koji je već neko vrijeme u BiH, no danas mu se, pa makar na kratko, nazire kraj.

Lijepe vijesti javio je ugledni fotograf iz Jablanice Dženad Džino.

“Otvorilo se nebo nad našom ljepoticom Čvrsnicom”, objavio je Džino na društvenim mrežama, uz video kako nevrijeme stiže u Jablanicu.

Podsjetimo da član Predsjedništva Milorad Dodik danima odbija dati saglasnost za polijetanje helikoptera Oružanih snaga BiH, koji bi gasio vatru oko Jablanice.

Inače, naša “baba se i dalje češlja”, jer Dodik još uvijek, zbog odluke Valentina Inzka da nametne kazne za one koji negiraju genocid, neće da učestvuje u radu državnih institucija.

“Vjetar će oprati pepeo, niknut’ će novi borovi, al’ prljav obraz se ne može saprati nikada. Hvala ti Bože!”, napisao je Džino.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo