Petak, 14 svibnja, 2021

Dževadu u Hitnoj nisu htjeli izmjeriti pritisak: “Osjetio sam jake grčeve u nogama, ruke su mi trnule…”

Nemojte propustiti

Dževad je, vraćajući se sa posla iz Sarajeva u Visoko, osjetio zdravstvene tegobe te se odlučio za pomoć obratiti u Hitnu pomoć u ovom gradu.

Kako piše “Avaz”, policijski službenik Dževad Suljić iz Visokog doživio je prije nekoliko dana izuzetno neugodno iskustvo u Službi hitne pomoći u Domu zdravlja Visoko. Vraćajući se sa posla iz Sarajeva u Visoko, osjetio je zdravstvene tegobe te se odlučio za pomoć obratiti u Hitnu pomoć.

Tamo ga je dočekao dežurni tehničar, s kojim je i imao, kaže, neugodno iskustvo.

– Autoputem sam išao svega 60 na sat, jer nisam imao hrabrosti da brže vozim. Osjetio sam jake grčeve u nogama, ruke su mi trnule, preznojavao sam se i jedva došao do Visokog, gdje sam odlučio da svratim do Hitne pomoći. Kad sam stigao, nije bilo nijednog pacijenta. U ordinaciji je bio tehničar, kojem sam se obratio i zamolio da mi izmjeri pritisak, na šta mi je odgovorio da odem do kuće i to uradim, jer u Hitnoj pomoći ne mjere pritisak. Nisam mogao vjerovati da mi na taj način odgovara te sam insistirao da mi izmjeri pritisak, na šta mi je odgovorio: „Kad ti izmjerim, bit će ti lakše.“ Na kraju je odlučio da mi izmjeri pritisak, pitao me je li mi sada lakše te rekao da mi je uredu – rekao je Suljić.

Smatra da je u pitanju izuzetno loš odnos prema pacijentu, posebno ako se zna da se osjećao izuzetno loše pa je zbog toga i odlučio da se obrati u Hitnu pomoć.

Odgovor o tretmanu pacijenata pokušali smo dobiti i od nadležnih iz Doma zdravlja Visoko, ali ni nakon nekoliko poziva nismo uspjeli stupiti u kontakt s direktoricom, za koju su nam kazali da se nalazi na sastancima, piše “Avaz“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo