Nedjelja, 21 travnja, 2024

Edin Džeko u humanitarne svrhe prodaje svoje sretne majice

Preporučeno

Edin Džeko, nogometni reprezentativac BiH i napadač Manchester Citya, odlučio je otvoriti e-bay račun, preko kojeg će pokušati pomoći svim onima kojima je pomoć zaista i potrebna.

dzekoS obzirom na to da reprezentativac BiH svakodnevno putem e-maila i svoje fan-page na Facebooku, dobiva apele za pomoć, odlučio je otvoriti humanitarni račun na kojem prodavati sportsku opremu, koja za njega ima emotivno značenje, a novac sakupljen od aukcije, doniraće u humanitarne svrhe.

“Pozdrav svim mojim fanovima. Kako bi se zajednički mogli pomoći ljudima, kojima je naša pomoć zaista potrebna, odlučio sam otvoriti e-bay račun preko kojeg ću, u humanitarne svrhe, prodavati sportsku opremu koja ima neko značenje za mene. Naravno, sav novac koji skupimo od aukcije, ići će u humanitarne svrhe, a ovaj put, nakon konsultacija sa prijateljima i svojom porodicom, odlučio sam da prihod ide Dječijem domu Bjelave u Sarajevu”, kazao je Edin, pozvavši sve zainteresovane da učestvuju u aukciji i da na taj način, pomognu djeci iz Dječijeg doma Bjelave.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Za prvi put, Edin je odlučio na aukciju staviti unikatne majice Citya, na kojima je ispisano “HAPPY NEW YEAR” (Sretna Nova godina), koju je nosio u utakmici protiv Stokea 1. januara 2013, pokazavši je nakon postignutog pogotka. Podsjetimo, u toj utakmici, matirao je Asmira Begovića.

Druga majica je, također unikatna, a na njoj je ispisano “ZA MOJE MAHALCE” (For my home gang, or For my mates), što je izazvalo dosta polemike u engleskim medijima, koji nisu znali značenje riječi mahalci. Ovu majicu, Edin je pokazao nakon pogotka Arsenalu, 13. januara 2013, u pobjedi od 2:0. Džeko je u tom susretu promašio i jedanaesterac, ali je uprkos tome proglašen za igrača utakmice.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

“Obje majice imaju posebno značenje za mene, ali sam se odlučio staviti ih na aukciju kako bismo zajedničkim snagama pomogli djeci iz Dječijeg doma Bjelave”, kaže Džeko.

 

(24sata.info)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas