Utorak, 27 srpnja, 2021

Edin Džeko: Zaboraviti nikad nećemo! Rahmet vam duši, Krajišnici ljuti!

Nemojte propustiti

Na današnji dan prije dvije godine, dan nakon prvog plasmana fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginula su trojica bh. navijača Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović.

Članovi navijačke grupe “Ljuti Krajišnici” poginuli su u sudaru sa kamionom na putu u blizini mjesta Lomža, 150 kilometara od Varšave u zoru kobnog i maglovitog jutra u ovom dijelu Poljske 16. oktobra 2013. godine. Hasib, Vildan i Almir stradali su vraćajući se kući sa utakmice u Kaunasu u kojoj su bodrili BiH u pobjedi nad Litvanijom, rezultatom 1:0, kada su popularno zvani “zmajevi” izborili premijerni nastup na nekom od velikih takmičenja, piše Anadolu Agency (AA).

Jedini koji je preživio nesreću u automobilu Renaul Megane je Adis Čoralić, koji se i danas oporavlja od posljedica tragičnog događaja.

Tokom jutra mnogi se sjećaju poginulih heroja sa bh. tribine. Između ostalih, putem oficijelne internet stranice Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, napisao je:

“Zaboraviti nikad nećemo! Rahmet vam duši, Krajišnici ljuti!”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedna “šuplja priča”: Milorad Dodik mora glasati u Predsjedništvu ako ne želi biti preglasan

Važno je napomenuti da Dodik nikada nije propuštao dolazak na sjednice Predsjedništva BiH upravo zbog bojazni da bi neke...

Možda vas zanima i ovo