Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Edin Forto: Nemam ‘bijeli hljeb’ i ne znam šta ću raditi nakon imenovanja nove vlade

Nemojte propustiti

Premijer Forto u razgovoru za Faktor kaže da rade normalno kao da se nije ništa ni dogodilo.

Edin Forto 5. februara zvanično je podnio ostavku na mjesto premijera Kantona Sarajevo i automatski je došlo do pada cijele Vlade. Do imenovanja nove, Vlada u ostavci radi u tehničkom mandatu.

Premijer Forto u razgovoru za Faktor kaže da rade normalno kao da se nije ništa ni dogodilo.

– U prosjeku održavamo jednu sjednicu Vlade sedmično, ako se ne dogodi neka vanredna situacija i sjednica koja ima jednu ili dvije tačke dnevnog reda. Baš jučer (prošla sedmica, op. a.) smo na Vladi usvojili informacije o zraku i javnom prijevozu za sjednicu Skupštine KS koja će se održati 25. februra. Donijeli smo odluku koja će propisati način proslave 1. marta, a što je finansirano iz budžeta Kantona Sarajevo.

Na pitanje može li otkriti gdje će biti njegovo novo zaposlenje i da li on i ministri po zakonu imaju pravo i dalje primati plaće, Forto odgovara:

– Nemamo pravo na primanje plaća nakon što prestanemo sa radom, što se popularno zove “bijeli hljeb”. Pretpostavljam da će ministri najprije na godišnji odmor, koji nismo koristili. Ja još ne znam šta ću raditi nakon imenovanja nove vlade. I dalje sam fokusiran na poslove koje ovdje moram završiti do kraja, kazao je, između ostalog, Forto za Faktor.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Dodikove komisije o Srebrenici: “Ovo je sramotno”

On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama...

Možda vas zanima i ovo