Petak, 24 ožujka, 2023

Edo Zeljković krenuo pješke na put oko svijeta

Nemojte propustiti

Edo Zeljković iz Banjaluke krenuo je jučer na nesvakidašnji poduhvat, na put oko svijeta pješice i stopirajući.

Ovaj 58-godišnji muškarac otišao je na putovanje sa nekolicinom stvari, pasošem, popisom od stotinu ciljeva, te svega 100 eura.

“Avanturističko putovanje započeću posjetom Trebinju, gdje ću otići na grob Srđana Aleksića, heroja ovog grada. Pješačiću preko Evrope, pa ću se spustiti u Aziju, zatim ću ići do Mongolije, Kine, Vijetnama, Kambodže, Indije, pa do Nepala. Odredište mi je Jamajka, jer želim da se poklonim grobu Boba Marlija, čiji sam veliki fan”, ispričao nam je Zeljković prije svog polaska.

Kako kaže, svjestan je da ovaj put nije jednostavan i da predstavlja veliki rizik, ali ima želju da se testira.

“Namjera mi je da proputujem cijeli svijet dok nisam umro, jer u ovoj našoj zemlji nema smisla za život. Neću da mi preostale godine prolaze kao kod naših ljudi, u spavanju i sjedenju”, kazao je on.

Za put je ponio ono najvažnije, a za ostalo će se, kako kaže, snaći u hodu. “Najlakše je uzeti 10.000 KM i krenuti na put. Ja želim da se testiram i da krenem sa 100 eura, kada mi ponestane radiću neki posao da se prehranim”, kazao je ovaj avanturista.

edo_zeljkovic_

(Nezvisne novine)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo