Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Edukacija za bh. građane u dijaspori: Elektronska prijava birača van BiH

Nemojte propustiti

Elektronski način prijavljivanja birača za glasanje van BiH će biti u primjeni od dana raspisivanja Općih izbora

S obzirom na to da se bliže Opći izbori 2022 u našoj državi, CIK BiH organizovao je korisnu edukaciju za Bosance i Hercegovce u inostranstvu

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će u četvrtak, 28. aprila 2022. godine u 12 sati, putem Zoom platforme održati edukaciju o načinu elektronske prijave birača van Bosne i Hercegovine.

Riječ je o uputstvima za sve zainteresovane, a elektronsko prijavljivanje će se vršiti putem portala “e-Izbori”. Link za ovu web stranicu moći će se pronaći na zvaničnoj web stranici CIK-a BiH.

Elektronski način prijavljivanja birača za glasanje van BiH će biti u primjeni od dana raspisivanja Općih izbora 2022. godine.

Ovim povodom, pozivaju se udruženja građana BiH u inostranstvu, osoblje diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inostranstvu, političke stranke i podijenci, mediji i svi drugi zainteresovani učesnici izbornog procesa, a koji žele da se upoznaju sa načinom podnošenja prijave za glasanje birača u dijaspori putem spomenutog portala “e-Izbori”, da se prijave za edukaciju.

Link za pristupanje edukaciji putem Zooma možete pronaći ovdje, a sve dodatne informacije na ovom linku.

Inače, web aplikacija “e-Izbori” je razvijena uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bil Gejts pozitivan na koronu

Nije poznato da li je ovo Gejtsu prvi put da je dobio pozitivan rezultat testa. Bil Gejts, jedan od najbogatijih...

Možda vas zanima i ovo