Utorak, 22 lipnja, 2021

Edward Snowden službeno zatražio azil od Nikaragve

Nemojte propustiti

Ruske RIA Novosti objavile su da je američki “zviždač” Edward Snowden službeno zatražio azil u Nikaragvi nakon što je predsjednik Daniel Ortega izjavio da će mu pružiti azil ukoliko ga Snowden zatraži, te ako okolnosti dopuste. Ambasada Nikaragve u Moskvi potvrdila je da su zaprimili službeni zahtjev, piše RT.

E. Snowden (Foto: Reuters)
E. Snowden (Foto: Reuters)

Istovremeno, Venecuela je objavila da Snowdenu nudi posljednu priliku za azil, a presjedavajući Odbora za vanjske poslove Dume Alexei Pushkov na svom Twitter profilu napisao je da bi odlazak u Caracas bio najbolji potez za ovog američkog “bjegunca”.

Podrška zemljama koje su ponudile spas američkom “zviždaču” stigla je i direktno od Raula Castra.

– Izražavamo našu podršku Venecueli i ostalim zemljama u regiji koje su ponudile azil onima koje se progone zbog njihovih ideala i borbe za demokratiju, rekao je kubanski vođa Raul Castro u izlaganju u parlamentu.

Podsjećamo, Edward Snowden zranije je zatražio azil u 20-ak zemalja, no većina ga je odbila ili zatražila da on lično mora biti prisutan u toj zemlji da bi zatražio azil.

(Večernji.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo