Subota, 15 svibnja, 2021

Egipat: Novi ustav na referendumu podržalo 64 posto građana

Nemojte propustiti

U jučerašnjem drugom dijelu refereduma za ustav glasalo oko 71 posto građana, protiv oko 29 posto

egipat

Prema neslužbenim informacijama, nakon jučer održanog drugog dijela referenduma o egipatskom ustavu, za je glasalo oko 71 posto građana ili oko pet miliona 920 hiljada, dok je oko 29 posto građana, odnosno dva miliona 427 hiljada bilo protiv.

Dopisnik agencije Anadolija iz Egipta javio je da su otvorene sve glasačke kutije nakon drugog dijela referenduma. Prvi dio referenduma održan je 15. decembra i tad se većina građana koja je izašla na referedum također izjasnila za novi ustav.

Nakon prvog i drugog dijela referenduma, u Egiptu je ukupno 64 posto građana s pravom glasa koji su izašli na referendum glasalo za, što je oko deset miliona i 655 hiljada birača, dok je 36 posto glasalo protiv, odnosno oko šest miliona i 29 hiljada osoba.

U prvom dijelu glasanja koji je obavljen u Kairu i devet velikih gradova Egipta 15. decembra, 56,5 posto građana je glasalo za, dok je 43,5 posto glasalo protiv novog ustava.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo