Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Egipćani na ulicama, Balkanci na egipatskim plažama

Nemojte propustiti

Unatoč demonstracijama i sukobima koji posljednjih dana ponovo potresaju jednu od najpoznatijih svjetskih turističkih destinacija Egipat, Balkanci ne odustaju od putovanja u ovu zemlji i provode se kao da je sve u najboljem redu, javlja Anadolija.

egipat protestiKako nam kažu iz bosanskohercegovačkih turističkih agencija, građani BiH su i dalje zainteresovani za putovanje u ovu zemlju, unatoč i nedavnoj preporuci iz nadležnih bh. institucija da izbjegavaju putovanja u Egipat.

Prema njihovim riječima, u Egiptu trenutno ljetuju građani BiH i ne osjećaju nikakvu opasnost po ličnu sigurnost u ovoj zemlji.

“Mi smo u stalnom kontaktu s njima i oni su prezadovoljni. Nisu u bilo kakvoj opasnosti, niti im bilo šta smeta”, kazali su iz jedne bh. agencije.

Ipak, kako kažu, u posljednje vrijeme javlja se strah kod zainteresovanih građana za putovanje u Egipat.

“Raspituju se, ali uvijek ima uplata. Dosta ljudi ipak ide na ovo putovanje”, kazali su za Anadoliju u jednoj turističkoj agenciji.

Iz turističkih agencija također kažu da je bilo i nekih odustajanja od putovanja u Egipat, ali ne previše.

“Uglavnom, nije uočljiv veliki pad interesa”, izjavio je jedan od tursitičkih agenata u BiH.

Kako građani BiH, tako i građani susjedne zemlje Srbije, unatoč velikim demonstracijama u Egiptu, odlaze u ovu zemlju na ljetovanje.

Kako saznaje agencija Anadolija, nije bilo odustajanja i intersovanje za ljetovanje u Egiptu još uvijek je na zavidnom nivou.

(TRT Bosanski)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo