Subota, 15 svibnja, 2021

EKSKLUZIVNO: Željko Komšić osniva Građansku stranku!

Nemojte propustiti

Nakon razlaza sa Zlatkom Lagumdžijom, najpopularniji političar SDP-a, Željko Komšić, odlučio osnovati novu partiju socijaldemokratstke orijentacije s kojom će izaći na izbore 2014. godine

Definitivno je razriješena dilema oko budućeg političkog angažmana Željka Komšića: nakon razlaza s SDP-om, Komšić namjerava osnovati novu partiju socijaldemokratske orijentacije čiji je radni naziv Građanska stranka.

Prema informacijama Slobodne Bosne, jezgro nove partije, na čijem će čelu biti Komšić, činit će aktivisti i funkcioneri SDP-a, koji su duboko razočarani nedosljednom politikom autoritarnog lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije.

Komšić je već okupio respektabilan tim, a njegovi ključni suradnici u novoj partiji bit će dojučerašnji bliski suradnici Zlatka Lagumdžije – Emir Suljagić i Reuf Bajrović.

Komšić računa na snažnu i unisonu podršku nevladinog sektora koji se već javno, jednako kao i Komšić, izjasnio protiv predloženih ustavnih rješenja (presuda Sejdić i Finci) dogovorenih između SDP-a i dva HDZ-a.

(Cijeli tekst o novoj političkoj partiji koju osniva Željko Komšić pročitajte u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od danas , drugog avgusta)

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo