Srijeda, 3 ožujka, 2021

Eksplodirala bomba pod vozom u Zagrebu (Foto)

Nemojte propustiti

Na radost mnogih Bosanaca i Hercegovaca: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne tačke buduće trase ovog puta. Do početka...

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

U idućih 14 dana očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

Iz Federalnog ministarstva zdravstva očekuju pogoršanje epidemiološke situacije u naredne dvije sedmice. Dok se stalno nešto čeka i očekuje odnosno...

Članovi Predsjedništva s direktorom WHO: BiH ispunila sve obaveze za vakcine

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili generalnom direktoru Svjetske zdravstvene organizacije Ghebreyesusu na njegovoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju...

Zagrebačka policija provodi očevid o uzrocima eksplozije koja se jutros oko 3,50 sati dogodila na željezničkoj pruzi 50-tak metara zapadno od željezničke postaje Podsused, u Aleji Bologne, u trenutku prolaska teretnog vlaka, a na terenu su i pirotehničari te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb, javlja Jutarnji.hr

hrvatska-voz1

Cijeli Podsused je pod policijskom opsadom, procjenjuje se kako je na terenu najmanje 100 pripadnika policije koji vrše očevid, vidljivo je više od dvadeset policijskih vozila.

Sve kuće oko mjesta eksplozije omotane su policijskom vrpcom a forenzirači u bijelim kutama temeljito prelaze preko terena koji je zatvoren za pristup svim civilnim osobama. Policijski istražitelji razgovaraju sa svim stanarima.

Do eksplozije je došlo u trenutku prolaska teretnog vlaka, kojeg je na relaciji Ranžirni kolodvor Zagreb-Varaždin vozio 39-godišnji strojovođa. Nastala je materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

HTV javlja da je riječ o zasad nepoznatoj eksplozivnoj napravi.

Doznaje se kako je eksplozija bila takve snage da su popucala stakla na svim okolnim kućama bližim od 400 metara.

Zbog očevida u potpunosti su obustavljeni željeznički i cestovni promet Alejom Bologne u oba smjera.

Cestovni promet obustavljen je Alejom grada Bologne od Aleje Seljačke bune do Ulice Susedgradski Vidikovec. Promet će se odvijati obilaznim smjerovima – prema istoku promet se preusmjerava u Aleju Seljačke bune preko Podsusedskog trga i Podsusedskom alejom do Ulice Susedgradski Vidikovec gdje se ponovno uključuje na Aleju grada Bologne; u smjeru zapada promet se preusmjerava u Ulicu Susedgradski Vidikovec preko Podsusedske aleje i Podsusedskog trga u Aleju Seljačke bune gdje se ponovno uključuje na Aleju grada Bologne, kažu u policiji.

hrvatska-voz2

Iz zagrebačkog gradskog Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćili su da zbog eksplozije, osim oštećenja pruge, ima i manjih oštećenja na jednoj kući u blizini. Nema žrtava, a sve žurne službe su na terenu.

Vezano za odvijanje željezničkog prometa iz Hrvatskih željeznica (HŽ) se doznaje kako svi vlakovi prometuju do Gajnica te od Zaprešića prema Savskom Marofu.

Putnici koji putuju međunarodnim vlakovima broj 212 i 158, prevoze se autobusima i elektromotornim vlakovima do kolodvora Dobova, odakle će nastaviti vožnju vlakom Slovenskih željeznica prema prema Villachu odnosno Beču.

Putnici međunarodnog vlaka broj 499 (Muenchen – Zagreb) elektromotornim vlakom prevoze se do Savskog Marofa te će od Savskog Marofa do Zagreb Glavnog kolodvora biti prevezeni autobusima.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) izvijestili su oko 8,40 sati kako je uspostavljen ZET-ov autobusni promet na linijama 172, 176, i 177 uobičajenim trasama. Druga vozila još uvijek ne mogu voziti cijelom dužinom Aleje Bologne.

(jutarnji.hr)

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dragan Bursać poručio Zoranu Milanoviću: Sram te bilo, sa takvim stvarima se ne šali! To su životi nevinih ljudi

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović bio je jučer u posjeti Istri gdje je komentarisao i borbu s koronavirusom, a posebno...

Možda vas zanima i ovo