Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Eksplozija i požar u Zavidovićima: Izgorila jedna kuća

Nemojte propustiti

U Zavidovićima u naselju Ćumurana ,u ulici Brdska zbog dotrajalih i loših električnih instalacija sinoć je došlo do požara i eksplozije, javio je čitatelj Bh-index portala.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kuća koje je već godinama sama bez ukućana bila je laka meta za požar, jer po samom nastanku požara niko nije mogao alaramirati Vatrgogasnu jedinicu. Nakon što je vatra već uzela maha jedan od mještana uočio je požar i pozvao je zavidovićke vatrogasce koji su u vrlo kratkom roku zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Zavidovići stigli na mjesto događaja.Gašenje je bilo otežano iz razloga što se u potkrovlju kuće ostavljalo raznog materijala,razne boce i još dosta toga do sada neutvrđenog. U jednom momentu tokom višesatnog gašenja odjeknula je jača eksplozija koja je razvalila i odbila manji dio krova i zida,ali na sreću nije bilo povrijeđenih, javlja naš čitatelj.

Kako kažu mještani velika je vjerovatnoća da je u pitanju neka manja eksplozivna naprava koja se od silne toplote aktivirala.

Požar je nakon višesatne borbe stavljen pod kontrolu,iza ponoći vozilo PVB Zavidovići napustilo je mjesto dogadjaja,a pripadnici PU Zavidovići ostali su na licu mjesta radi mogućnosti ponvonog javljanja požara.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo