Subota, 23 listopada, 2021

“Elektroprenos BiH” zapošljava 90 radnika

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Upravni odbor “Elektroprenosa BiH” imenovao je pet izvršnih direktora ove kompanije i usvojio plan zapošljavanja oko 90 ljudi u ovoj godini.

Za članove Uprave odnosno za izvršne direktore, čije imenovanje treba da potvrdi i Skupština akcionara “Elektroprenosa BiH”, koju čine entitetske vlade, predloženi su Cvjetko Žepnić za izvršnog dirketora za rad i održavanje, Alaudin Alihodžić za investicije, Mila Bula za finansije, Nedžad Numić za pravne poslove i Vinko Đurašinović za kadrovske poslove.

Inače, na konkurs za izvršnog direktora “Elektroprenosa BiH” prijavilo se oko 60 kandidata, od kojih je 30 odmah eliminisano.

Matan Žarić, direktor “Elektroprenosa BiH”, rekao je da će sljedeća sjednica Upravnog odbora ove kompanije, na kojoj bi trebalo da bude riječi o raspodjeli dobiti i investiranju, biti održana u srijedu, a desetak dana nakon toga i sjednica Skupštine akcionara.

Žarić je ponovio da je dobit ove kompanije oko 330 miliona KM i da bi sredstva u narednih sedam dana mogla postati operativna.

Branko Baroš, predsjednik Upravnog odbora “Elektroprenosa BiH”, govoreći o planu zapošljavanja oko 90 ljudi, rekao je da će među njima biti elektroinženjera, informatičara, ekonomista, montera i majstora na terenu.

“Proteklih pet-šest godina nije vršeo zapošljavanje i veliki je problem što se tiče kadrovske strukture u poslovanju. Nadam se da ćemo taj plan zapošljavanja ispoštovati do kraja godine”, rekao je Baroš.

On je rekao da je Upravni odbor donio i Pravilnik o priključku, koji kompanija dosad nije imala, a na osnovu kojeg će ostvariti dodatni prihod.

“Definisali smo i korekciju tarifa, koja je otišla prema Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju (DERK). Svake godine se vrši korekcija tarifa za prenos eleketrične energije i DERK donosi odluku da li ima osnova za korekciju”, rekao je Baroš.

Dan prije sjednice Upravnog odbora sastali su se Željka Cvijanović i Nermin Nikšić, entitetski premijeri, koji su potvrdili da će “Elektroprenos BiH” u narednih nekoliko dana biti potpuno funkcionalna kompanija.

Podsjećanja radi, prva zajednička kompanija RS i FBiH “Elektroprenos BiH” praktično je u blokadi od svog osnivanja, a u međuvremenu se na računima nakupilo oko 330 miliona KM, od kojih će 98 miliona KM biti podijeljeno entitetima, a ostalo kroz višegodišnje ulaganje u elektroprenosnu mrežu, u koju godinama nije investirano.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo