Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Elektroprivreda u četvrtak isključuje GRAS-u struju za tramvaje i trolejbuse

Nemojte propustiti

JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo saopćila je da će u četvrtak, 29. augusta ove godine, zbog neizmirenih dugovanja obustaviti isporuku električne energije KJKP GRAS Sarajevo kojom će biti obuhvaćena i mreža za napajanje tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja.

Također, u četvrtak, 29. augusta ove godine bit će obustavljena i isporuka električne energije za upravnu zgradu KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

Generalni direktor JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo Elvedin Grabovica u obrazloženju odluke o obustavi isporuke je naveo da menadžment JP EPBiH neće dozvoliti da zbog neodgovornosti, nestručnosti i nemara resornih kantonalnih ministarstava i uprava drugih kompanija, bude dovedeno u pitanje poslovanje JP EPBiH.

– Ukoliko se nemar odgovornih za ovakvu situaciju nastavi, JP EPBiH će zbog drugih, također biti kompanija s problemom u poslovanju. S obzirom na to da će obustava isporuke električne energije biti izvršena u još aktuelnoj sezoni godišnjih odmora i školskih raspusta, ovaj radikalni korak bi trebalo da bude poticaj odgovornim za ovu situaciju, da probleme dugovanja javnih preduzeća hitno riješe – izjavio je Grabovica.

Obustava isporuke električne energije bit će izvršena zbog neizmirenih dugovanja koja iznose: KJKP ¨GRAS¨ Sarajevo – 3,3 miliona KM ( period maj 2012.- juli 2013.godine), te KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo – 6,6 miliona KM (period decembar 2012. – juli 2013.godine).

Ukoliko KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo u roku sedam dana ne riješi problem dugovanja prema JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo, obustava isporuke bit će izvršena i za pumpne stanice, što može dovesti do reduciranja u snabdijevanju.

U utorak, 27. augusta ovegodine JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo obustavit će isporuku električne energije kupcima: KJKP ZOI 84 Olimpijski centar, JU Studentski centar Sarajevo, Tehnički remontni zavod Hadžići d.d., Centar Skenderija d.o.o. Sarajevo.

U srijedu, 28. augusta ove godine JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo obustavit će isporuku električne energije kupcima: ZRAK d.d. Sarajevo, Hidrogradnja d.d. Sarajevo, PRETIS d.d. Vogošća, Sarajevo, UNIS PRETIS d.o.o, stoji u saopštenju Službe za komunikacije JP EPBiH.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo