Utorak, 27 srpnja, 2021

Eli Gutman izabrao Izraelce za meč protiv BiH: Dor Micha i Shlomi Azulay nova imena

Nemojte propustiti

Selektor nogometne selekcije Izraela Eli Gutman, saoštio je imena igrača na koje računa za kvalifikacijski meč protiv BiH, koji se 12. juna igra na stadionu Bilino polje u zenici.

Izraelci, koji su nas savladali u Haifi sa 3:0, u nizu su od dva uzastopna poraza, tako da je i za njih meč u Zenici itekako bitan.

Gutman, koji se odlučio za ovaj susret spremati u Austriji od 7. juna, na raspolaganju nema sve igrače, a problem mu predstavlja i činjenica da je izraelsko prvenstvo odavno završeno, te da Izraelci između kraja sezone i utakmice protiv BiH imaju tri-četiri semice pauze.

– Ovo će biti za nas veliki test i važno je da kvalifikacije nastavimo dobrim rezultatom, kazao je nogometaš škotskog Celtica Nir Biton, te dodao kako je rezultat iz Haife nerealan.

– Rezultat 3:0 nije realan. BiH je bila bez nekoliko dobrih igrača, koji će igrati u Zenici.

Izrael će prije putovanja u Austriju odigrati i pripremni susret protiv mlađe selekcije te zemlje, a Gutman je na spisak reprezentativaca uvrstio i dvojicu novih igrača, i to: Dor Michu i Shlomi Azulaya, koji igraju za Beitar Jerusalem.

Uz njih, na Gutmanovom spisku za BiH, nalaze se: Ofir Marzyano, Arieal Harush, Guy Haimov (golmani), Avi Rikan, Rami Gershon, Eli Dassa, Shir Zedek, Oral Dgani, Omri Ben Harush, Eitan Tibi, Tal Ben Haim, Eran Zahvi, Bibras Natcho, Shiran Yaini, Roi Kahat, Maor Buzaglo, Nir Bitton, Biram Kiyal, Omer Damari, Tomer Hamad, Ben Shaar, Elyaniv Barda i Tal Ben Haim II.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo