Utorak, 9 ožujka, 2021

Elmedin Konaković: Žurba je šejtanski posao, zanemarili smo jednu važnu činjenicu

Nemojte propustiti

Premijer Forto poslao poruku ugostiteljima i objasnio zbog čega je uveden lockdown: Ako ne pokaže rezultate idemo sa još oštrijim mjerama!

Premijer Vlade KS, Edin Forto sinoć je saopćio odluku da se tokom vikenda u Sarajevu uvede lockdown koji će...

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...
Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) odlučio je da se izbor gradonačelnika Mostara vrati na početak, tačnije da se prvi čovjek Grada Mostara bira tajnim glasanjem.
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, ponovo je komentarisao dešavanja u Mostaru nakon održanih lokalnih izbora.
“Žurba je šejtanski posao. Tako se kaže. Polako priča o Mostaru dobija pravu dimenziju, svaki dan ispliva nesto novo. Zanemarili smo jednu važnu činjenicu. Za dopredsjedavajućeg GV Mostar izabran je Velibor Milivojević iz SNSD-a. Klub Srba broji četiri člana. Dva iz HDZ-a su glasala za Zeleniku kako bi dobio veći broj glasova, Zelenika je prijedlog Kluba Hrvata (u Mostaru mogu delegati glasati za koga hoce, ne moraju unutar svog kluba). Znate li od koga je taj drugi glas za Milivojevića? Za njega je glasala i Nataša Jekić iz Koalicije za Mostar koju predvodi SDA. Nije dakle ni predložila sebe, a naravno ni glasala za sebe. Nije ovo dogovor samo HDZ-SDA, ovo je dogovor starih drugova, HDZ-SDA-SNSD. Juče nakon odluke OHR-a, identična saopštenja iz HDZ i SDA. Ne znaju to ni sakriti. Kukavički, licemjerno, izdajnički. A onda galama na druge, traženje krivca”, naveo je Konaković.
Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Mostara, koja je održana u petak konstituisani su klubovi naroda i izabrano rukovodostvo koje čine predsjedavajući Ivan Zelenika, te dopredsjedavajući Salem Marić i Velibor Milivojević.
Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) odlučio je da se izbor gradonačelnika Mostara vrati na početak, tačnije da se prvi čovjek Grada Mostara bira tajnim glasanjem. To praktično znači da je Inzkova preporuka da se prvi krug glasanja za gradonačelnika Mostara u Gradskom vijeću, koji je bio javan, poništi te da se ponovo bira na tajnom glasanju,

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Forto poslao poruku ugostiteljima i objasnio zbog čega je uveden lockdown: Ako ne pokaže rezultate idemo sa još oštrijim mjerama!

Premijer Vlade KS, Edin Forto sinoć je saopćio odluku da se tokom vikenda u Sarajevu uvede lockdown koji će...

Možda vas zanima i ovo