Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Elmedina u ljutnji zbog razvoda zapalila kuću

Nemojte propustiti

Elmedina je u naletu bijesa zbog razvoda odlučila da zapali porodičnu kuću koja je bila u vlasništvu njenog muža A.A., koji je uspio da spasi djecu.

U tešanjskom naselju Ljetinić je u junu 2019. godine izbio požar na jednoj porodičnoj kući. Uviđajnim radnjama ustanovljeno je da je požar bio podmetnut, a poznat je i izvršilac ovog krivičnog djela.

Tako je Općinski sud u Tešnju, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donio osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Elmedine A.

Ona je osuđena zbog krivičnog djela “Nasilje u porodici”, počinjenog u sticaju s krivičnim djelom “Paljevina”, kojom joj je izrekao uvjetnu osudu utvrdivši jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od jedne godine i šest mjeseci ne počini novo krivično djelo.

Ona se tereti da je nasiljem ugrozila mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje člana porodice s kojim ne živi u zajedničkom kućanstvu i zapalila tuđu kuću namijenjenu stanovanju.

Elmedina je u naletu bijesa zbog razvoda odlučila da zapali porodičnu kuću koja je bila u vlasništvu njenog muža A.A., koji je uspio da spasi djecu.

Vatrogasna jedinica je brzo izašla na teren, ali nisu uspjeli obuzdati vatrenu stihiju jer je kuća gotovo u potpunosti izgorjela.

“Molim da objavite, žena mi je zapalila kuću u kojoj sam bio sa djecom u mjestu Ljetinić kod Tešnja. Gotovo sve je izgorilo”, izjavio je on za lokalne medije tog juna 2019. godine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo