Nedjelja, 1 listopada, 2023

Elmedina u ljutnji zbog razvoda zapalila kuću

Preporučeno

Elmedina je u naletu bijesa zbog razvoda odlučila da zapali porodičnu kuću koja je bila u vlasništvu njenog muža A.A., koji je uspio da spasi djecu.

U tešanjskom naselju Ljetinić je u junu 2019. godine izbio požar na jednoj porodičnoj kući. Uviđajnim radnjama ustanovljeno je da je požar bio podmetnut, a poznat je i izvršilac ovog krivičnog djela.

Tako je Općinski sud u Tešnju, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donio osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Elmedine A.

Upravo se čita:  Tragedija u Zavidovićima: "Aida bila radnica u pekari, a Mersud kuhar u restoranu"

Ona je osuđena zbog krivičnog djela “Nasilje u porodici”, počinjenog u sticaju s krivičnim djelom “Paljevina”, kojom joj je izrekao uvjetnu osudu utvrdivši jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od jedne godine i šest mjeseci ne počini novo krivično djelo.

Ona se tereti da je nasiljem ugrozila mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje člana porodice s kojim ne živi u zajedničkom kućanstvu i zapalila tuđu kuću namijenjenu stanovanju.

Upravo se čita:  Tužan kraj potrage: 35-godišnja majka troje djece pronađena mrtva

Elmedina je u naletu bijesa zbog razvoda odlučila da zapali porodičnu kuću koja je bila u vlasništvu njenog muža A.A., koji je uspio da spasi djecu.

Vatrogasna jedinica je brzo izašla na teren, ali nisu uspjeli obuzdati vatrenu stihiju jer je kuća gotovo u potpunosti izgorjela.

“Molim da objavite, žena mi je zapalila kuću u kojoj sam bio sa djecom u mjestu Ljetinić kod Tešnja. Gotovo sve je izgorilo”, izjavio je on za lokalne medije tog juna 2019. godine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo