Subota, 4 prosinca, 2021

Elon Musk o koronavirusu: Ovo je samo vježba za još opasniji i smrtonosniji virus

Nemojte propustiti

Musk vjeruje kako će se Amerika i njeno gospodarstvo početi otvarati rapidno brzo tokom slijedećih nekoliko sedmica te je ponovno kritikovao karantinu kojom su narušene civilne slobode Amerikanaca

Posljednjih dana Elon Musk privlači veliku pažnju medija i javnosti – od kritike karantina s kojim se, smatra, krše ustavna prava Amerikanaca koji su sada kao u zatvoru pa do rođenja djeteta i zagonetke oko njegovog imena koja je zainteresirala internet. Musk je jučer gostovao na podcastu kod Joea Rogana, a na njemu su se dotakli brojnih aktualnih tema, uključujući naravno, i pandemiju koronavirusa.

Musk je rekao kako vjeruje da je smrtnost virusa puno manja u odnosu na službene brojke, uprkos upozorenjima iz Svjetske zdravstvene organizacije kako je ta smrtnost globalno 3,4 posto te kako ne umiru samo stariji ljudi s hroničnim bolestima, već i mlađi i zdravi ljudi.

Virus SARS-CoV-2 cijelom je svijetu otvorio oči u vezi s opasnosti i realnosti pandemija, a slično sada smatra i Elon Musk. Jednom će vjerovatno doći do pandemije s visokom stopom smrtnosti, koja će ubiti brojne 20-godišnjake, recimo, rekao je Musk i dodao kako je pandemija koja je sada zahvatila svijet zapravo samo neka vrsta vježbe za budućnost u kojoj nas može napasti puno smrtonosniji virus, prenosi Busniess Insider.

Musk vjeruje kako će se Amerika i njeno gospodarstvo početi otvarati rapidno brzo tokom slijedećih nekoliko sedmica te je ponovno kritikovao karantinu kojom su narušene civilne slobode Amerikanaca: Mislim da smo pretjerali.

Tokom podcasta objasnio je i šta je mislio kada je nedavno napisao na Twitteru da će se riješiti svih stvari koje posjeduje, uključujući i svoje kuće. Kaže da je prije razmišljao o gradnji svoje kuće iz snova, ali odlučio je da je bolje svoje vrijeme iskoristiti na pametniji način – npr. na razmišljanje kako otići na Mars.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo