Utorak, 28 rujna, 2021

Elvir Kamberović smrtno stradao u kamenolomu

Nemojte propustiti

Elvir Kamberović (37) iz Gradačca, državljanin BiH, preminuo je u Italiji nakon što je prošlog utorka zadobio teške povrede u kamenolomu u regiji Toskani. Kamberović je nastanjen u gradu Ašanu.

Posjeta u BiH

Nesretni čovjek popravljao je mrežu koja ograničava podzid gradilišta i iz neutvrđenih razloga pao je sa 12 metara visine, prenosi Avaz.

Kamberović je zadobio teške povrede kičme, zbog kojih je odmah helikopterom prebačen u bolnicu u Sijeni. Međutim, neposredno po prijemu u bolnicu ”Le Scotte” podlegao je povredama.

Iza nastradaloga su ostali roditelji Suvada i Sehija, supruga Asmira i dvojica maloljetnih sinova. Iz rodnih Kambera kod Gradačca Elvir je s porodicom otišao prije deset godina. U BiH je sa suprugom i sinovima došao za novogodišnje praznike, a u Italiju su se vratili 6. januara.

Istraga o nesreći

– To je vrlo vrijedna i časna porodica. Sagradili su zajedničku porodičnu kuću, ali su svi radili i živjeli u Italiji. Ko je mogao i pretpostaviti da se Elvir, kada je, 6. januara, krenuo u Italiju na posao, živ neće vratiti – kažu rođaci u Kamberima.

Italijanski karabinjeri rade na utvrđivanju uzroka nesreće te istražuju i uvjete rada u kamenolomu. Na mjesto nesreće izašli su i predstavnici inspekcije rada iz Sijene. Oglasio se sindikat građevinskih radnika Sijene koji je upozorio na loše sigurnosne uvjete u kamenolomima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo