Subota, 15 svibnja, 2021

Emil Vlajki: Amerika želi eliminisati Dodika iz političkog života

Nemojte propustiti

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da SAD žele da iz političkog života eliminišu predsjednika Republike Milorada Dodika, koji nastoji da spriječi uplitanje Zapada u politiku Srpske, te zbog njegove orijentacije prema Rusiji.

emil-vlajki“Amerikanaci su Ruse okružili raketama koje su `odbrambene`, a cijeli region stavili su pod svoju kontrolu u Nato paktu, osim ovih srpskih teritorija. Oni žele da se takvo stanje promijeni i da srpski region uđe u Nato, a Srbi s ove i one strane Drine se tome protive”, rekao je Vlajki sinoć u Derventi na političkoj tribini “Politička, ekonomska i socijalna situacija u Republici Srpskoj i okruženju”.

On tvrdi da je BiH pod protektoratom međunarodne zajednice i podsjetio na vrijeme kada je ta zajednica “imala svoje trupe u puno većem obimu nego sada, administraciju, policiju, a u jednom danu 2005. godine promijenila desetine narodnih predstavnika, iako su bili demokratski izabrani”.

Vlajki je dodao da međunarodna zajednica u BiH “radi šta hoće, a to se radilo u doba kolonijalizma”. “Prema tome, nema nikakve razlike između doba kolonijalizma i ovog sada kod nas”, rekao je Vlajki.

On je konstatovao da je “BiH razbojnička zemlja i da postoji čudna asocijacija razbojnika i OHR-a”.

“Imate pljačkaške privatizacije, nepotizam, korupciju na svim nivoima, sivu ekonomiju koja vlada ovim sistemom, imate crnu ekonomiju koja je izrazita”, istakao je Vlajki.

On je naveo da sve funkcioniše na jedan potpuno nenormalan, patološki način, te da više niko ni u koga ne vjeruje i svako misli da je jedino materijalni interes primaran.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo