Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Emina Jahović i Mustafa Sandal u središtu skandala u Turskoj

Nemojte propustiti

Emina Jahović i njen suprug Mustafa Sandal u posljednje vrijeme česta su tema u turskim medijima. Novinari se pitaju odakle slavnom paru novac kojeg nemilice troše.

Kako pišu turski mediji, sve je krenulo kada je jedan kompozitor iz Grčke tužio Mustafu Sandala za autorska prava, navodeći da je pjevač ukrao njegovu pjesmu koju je obradio, prodavao preko interneta i tako zaradio milion turskih lira (oko 350.000 eura) za dva mjeseca.

Tamošnje vlasti počele su nakon toga provjeru porijekla imovine koju Mustafa i Emina posjeduju. Mediji u Turskoj kažu da Sandalu prijeti oduzimanje imovine stečene u prethodnih petnaest godina zbog novca koji je, kako oni tvrde, prao od 2001. godine, najprije preko izdavačke kuće svog menadžera, a zatim i preko svoje.

621544_emina1_ff

Menadžer je navodno osuđen na tri godine zatvora i naplaćeno je dva miliona lira (700.000 eura), a Mustafa je još na sudu. Sandalov advokat tražio je da se pjevaču sudi po starom zakonu iz 2000. godine, po kom bi dobio zatvorsku kaznu od tri do šest mjeseci i kaznu do 50 miliona lira (17 miliona eura), dok tužilaštvo insistira da mu se sudi po novom zakonu po kome je za ovakvo djelo propisana zatvorska kazna do dvije i po godine, a novčana oko 52 miliona eura.

“To su samo priče, koliko da se piše. Sve je to preuveličano. Pisalo se o nekretninama i o brodu koji smo kupili, ali nema to veze s proneverom novca. Mi smo pošteni ljudi, nismo kriminalci pa da proneverimo novac na bilo koji način. Pošteno zarađujemo i bavimo se ovim poslom. Nikada nismo imali problema sa zakonom”, rekla je Emina Jahović za srbijanski Blic.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dragan Čović: Zalagaću se da RTV Herceg Bosne dobije pomoć iz budžeta

- Ja osobno ću se zalagati u mjeri u kojoj je to pristojno i moguće da RTV Herceg Bosne...

Možda vas zanima i ovo