Subota, 26 studenoga, 2022

Emina sa lažnom diplomom Ekonomskog fakulteta u Sarajevu od 2008. godine radila u institucijama!

Nemojte propustiti

Ona je, kako stoji u presudi koju je izrekao Općinski sud u Sarajevu, dužna da vrati 83.000 KM koje je protivpravno stekla proteklih godina.

Emina Haljković (64), nekadašnja uposlenica Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu osuđena je uslovno na 12 mjeseci robije zbog krivičnih djela krivotvorenje isprave i prevara.

Ova kazna se neće izvršiti ukoliko u narednih pet godina ne počini novo krivično djelo, saznaje Oslobođenje.

Ona je, stoji u presudi koju je izrekao Općinski sud u Sarajevu, dužna da vrati 83.000 KM koje je protivpravno stekla proteklih godina.

Haljković su lišili slobode pripadnici FUP-a prošle godine zbog sumnje da je “protupravno pribavila lažnu diplomu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koju je potom koristila kao dokaz završene visoke školske spreme prilikom zaposlenja u različitim institucijama od 2008. do jula 2019. godine”.

Uprava KPZ-a Sarajevo je Haljković, prije nego je lišena slobode, uručila otkaz i to nakon što je otkriveno da je prilikom zaposlenja predočila krivotvorenu diplomu. Organima gonjenja je prijavljena 24 mjeseca prije nego što je otišla u penziju. Prethodno je Haljković kao stručni savjetnik radila u Ministarstvu prostornog uređenja i komunalne privrede u Kantonu Sarajevo, dok joj je prvi posao bio u jednoj sarajevskoj dnevnoj novini.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Prodaje se tvornica koja je nekad zapošljavala 800 ljudi, vrijedi više od sedam miliona KM

Inače stolačka GTA jedan je od največih dužnika u FBiH, a samo prema Poreznom uredu u Mostaru duguje preko...

Možda vas zanima i ovo