Subota, 12 lipnja, 2021

Emir Alečković, jedan od najboljih bh. fudbalskih sudija: Dokazaću da je sve nesporazum

Nemojte propustiti

Dokazaću da je sve nesporazum i da je izvučeno iz konteksta, rekao je danas u razgovoru za “Nezavisne novine” Emir Alečković, jedan od najboljih bh. fudbalskih sudija sa znakom FIFA.

Optužbe da je ucjenjivao mlade polaznike talent i mentor programa Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, zbog čega je do daljeg suspendovan i protiv njega se vodi disciplinski postupak, juče je odbacio. Naime, otac jednog od dječaka iznio je teške optužbe za bludne radnje na račun Alečkovića, tvrdeći da je dječacima slao SMS poruke neprimjerenog sadržaja, nagovarao ih da se skidaju pred kemerom, pa čak da ih je dodirivao po genitalijama.

“U postupku koji slijedi pred organima N/FS BiH dokazaću da je jednostavno sve to nesporazum i da je to samo izvučeno iz jednog konteksta priče sa tim mladim sudijama. Gdje sam god gostovao, gdje sam god bio, uvijek sam te mlade sudije Kantona Sarajevo isticao da su oni naš ponos. Uvijek sam se trudio da im prenesem sve ono što sam naučio i što donosim s vana. Bio sam im kao stariji brat! Proces koji slijedi pokazaće i dokazati da je to samo dio nesporazuma i to je to”, rekao je Alečković.
Na pitanje da li je mladim sudijama slao poruke neprimjerenog sadržaja za koje ga optužuje otac dječaka, Alečković juče nije mogao konkretno da odgovori:

“To ćemo da dokažemo tamo gdje treba. Nemojte me to pitati, jer ne bih ništa da govorim dok proces nije još ni krenuo. Još nisam dao bilo kakvu izjavu ni organima Saveza.”

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Alečković je pak na pitanje ima li istine u onome što govori otac dječaka bio kategoričan:

“Ne, ne i ne!”
Alečkovićeve kolege i prijatelji na razgovor za medije pristali su isključivo insistirajući na anonimnosti. Jedan od njih, takođe sarajevski sudija, kaže da je imao priliku vidjeti neke od poslanih poruka.

“Taj čovjek je, vjerujte, uništen. Stavljen je na stub srama i ne znam kako će sve ovo podnijeti. Supruga mu je trudna nakon četiri godine braka i čekanja i nju je ovo sve takođe jako potreslo. To su, vjerujte, laži. Pročitao sam izjeve roditelja tog dječaka, ali i poruke koje je slao Alečković i shvatio da je sve izvučeno iz konteksta i da je prenapuhano”, tvrdi Alečkovićev prijatelj.

Iako su se Alečković i otac dječaka koji tvrdi da je napisao prijavu juče trebali sastati i razgovarati u Sarajevu, to se ipak nije desilo.
“Želio sam da se vidim sa Alečkovićem, ali ne na mjestu gdje je on tražio. Ponudio sam mu neko bliže mjesto mom poslu, on nije prihvatio i to je to”, rekao je juče dječakov otac, koji još nije slučaj prijavio policiji:

“Čekamo da vidimo šta će uraditi disciplinski organi N/FS BiH.”

Promijenjen advokat

Zbog rodbinskih veza Emir Alečković juče ujutru je umjesto Kemala Alečkovića kao pravnog zastupnika opunomoćio Hakija Kurtovića. Sarajevski advokat nije bio ovlašten da daje bilo kakve izjave dok se ne očituju tužioci. Nezvanično saznajemo da će Alečković tužiti dječakovog oca za klevetu. Cijeli slučaj mogao bi imati i sudski epilog, odnosno izaći iz ingerencija tužioca N/FS BiH i biti proslijeđen policiji.

Izvor: Nezavisne novine

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo