Srijeda, 28 srpnja, 2021

“Emir Hadžihafizbegović je častan i zaslužan čovjek, pokazao je da mu nije stalo do funkcije po svaku cijenu”

Nemojte propustiti

Odluka Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića da odustanu od kandidature za pozicije ministara u Vladi Kantona Sarajevo predstavlja požrtvovanu i odgovornu odluku, koja je vođena ciljem da se deblokiraju procesi u KS, saopšteno je iz kabineta potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović.

Niko od njih dvojice nije učestvovao u bilo kakvim nečasnim radnjama, niti su krivi za bilo šta. Optužbe i insinuacije, koje se iznose na njihov račun nisu ničim potkrepljene i predstavljaju špekulacije po principu „šta bi bilo da je bilo“.

Pozivam sve one funkcionere u KS, koji bez ikakvog utemeljenja unaprijed proglašavaju ljude krivim, da dobro preispitaju svoje postupke i da prvo očiste svoje dvorište.

Svi akteri spornog audiosnimka trebaju snositi odgovornost, a u vezi s time su pravosudni i stranački organi već pokrenuli mjere. Međutim, potpuno je nedopustivo da se ovaj slučaj koristi za vršenje harange nad Emirom Hadžihafizbegovićem i njegovom porodicom, kao i nad drugim nedužnim ljudima u svrhu sticanja jeftinih političkih poena.

Emir Hadžihafizbegović je častan čovjek i provjereni patriota, koji je svojim umjetničkim angažmanom dao ogroman doprinos svojoj zemlji i narodu. Ako je i pravio nekad neke greške, to ne dovodi u pitanje činjenicu da je uradio masu dobrih stvari za Bosnu i Hercegovinu, čime se svi trebamo ponositi, saopšteno je iz kabineta potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo