Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Emir Kusturica podnio ostavku na mjesto direktora ‘Mokre Gore’

Nemojte propustiti

Direktor ”Mokre Gore” Emir Kusturica podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto direktora tog prirodnog parka

Emir Kusturica (Foto: Press.rs)
Emir Kusturica (Foto: Arhiv)

Kako je navedeno u njegovom saopštenju, on je to učinio nakon što je DRI (Državna revizorska institucija) podnio prekršajnu prijavu protiv njega zbog nenamjenskog trošenja novca u ‘Mokroj Gori’.

– Kako ne želim da učestvujem u javnom životu u kojem su ‘saobraćajni prekršaji’ na stubu srama javnosti, a da se, prethodno, nije ni dokazao prekršaj, niti zloupotreba položaja, niti nenamjensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem dio takvog javnog života, zbog čega podnosim neopozivu ostavku na funkcije – naveo je Kusturica, a prenosi Novi Magazin.rs.

Slavni reditelj je istovremeno podnio ostavku i na mjesto predsjednika Skijaškog saveza Srbije, a odlučio je i da, kako je rekao, ”od države ne traži niti prima pomoć za organizaciju Filmskog i muzičko festivala ‘Kustendorf”’.

Kusturica je naveo da iz Ministarstva kulture povlači molbu za dodjelu sredstava za snimanje igranog filma ”Ljubav i rat”.

Protiv Kusturice je podnijeta prekršajna prijava jer je više puta izbjegao raspisivanje konkursa.

Revizor je utvrdio da Kusturica nije evidentirao da je Park Mokra Gora dobio od sigurnosno-informativne agencije dva teretna automobila. Upravi za javne nabavke nije dostavljao izvještaje o ugovorima niti je redovno popisivao imovinu.

U Parku prirode ne postoji ni analitička evidencija nekretnina, postrojenja i opreme. Utvrđeno je i da je iznos troškova telefona u 2011. bio viši za 761.000 dinara nego što je predviđeno, dok je na reklame potrošeno 558.000 dinara više nego što je planirano.

Interesantno za vas

Izdvajamo

‘Stigli paradajz turisti’: Prizor sa plaže podijelio ljude… Jesu li ovo stranci ili ‘domaći’ gosti iz komšiluka?!

„Vjerovatno im je mozak u tabanima pa su ga pokrili da ga ne opali sunčanica“, bio je još jedan...

Možda vas zanima i ovo