Srijeda, 4 listopada, 2023

Emir Kusturica podnio ostavku na mjesto direktora ‘Mokre Gore’

Preporučeno

Direktor ”Mokre Gore” Emir Kusturica podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto direktora tog prirodnog parka

Emir Kusturica (Foto: Press.rs)
Emir Kusturica (Foto: Arhiv)

Kako je navedeno u njegovom saopštenju, on je to učinio nakon što je DRI (Državna revizorska institucija) podnio prekršajnu prijavu protiv njega zbog nenamjenskog trošenja novca u ‘Mokroj Gori’.

– Kako ne želim da učestvujem u javnom životu u kojem su ‘saobraćajni prekršaji’ na stubu srama javnosti, a da se, prethodno, nije ni dokazao prekršaj, niti zloupotreba položaja, niti nenamjensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem dio takvog javnog života, zbog čega podnosim neopozivu ostavku na funkcije – naveo je Kusturica, a prenosi Novi Magazin.rs.

Slavni reditelj je istovremeno podnio ostavku i na mjesto predsjednika Skijaškog saveza Srbije, a odlučio je i da, kako je rekao, ”od države ne traži niti prima pomoć za organizaciju Filmskog i muzičko festivala ‘Kustendorf”’.

Kusturica je naveo da iz Ministarstva kulture povlači molbu za dodjelu sredstava za snimanje igranog filma ”Ljubav i rat”.

Protiv Kusturice je podnijeta prekršajna prijava jer je više puta izbjegao raspisivanje konkursa.

Revizor je utvrdio da Kusturica nije evidentirao da je Park Mokra Gora dobio od sigurnosno-informativne agencije dva teretna automobila. Upravi za javne nabavke nije dostavljao izvještaje o ugovorima niti je redovno popisivao imovinu.

U Parku prirode ne postoji ni analitička evidencija nekretnina, postrojenja i opreme. Utvrđeno je i da je iznos troškova telefona u 2011. bio viši za 761.000 dinara nego što je predviđeno, dok je na reklame potrošeno 558.000 dinara više nego što je planirano.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo