Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Emir Pilav koji je napadnut u Pljevljima ispričao traumatično iskustvo: Idu kolone auta s uzvicima: ‘Turci, selite se odavde, neće vas više biti’

Nemojte propustiti

– Idu kolone auta s uzvicima: ‘Turci, selite se odavde, neće vas više biti’. Tu su kamionske sirene, tu su pucanja iz oružja…Na ulicama trenutno ne možete vidjeti trenutno nikog osim slavljenika – kazao je Pilav.

Nakon objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i proslave pristalica opozicionih političkih stranaka, u Pljevljima su kamenovane prostorije DPS i Socijaldemokrata.

Bošnjačka stranka je osudila napad na pripadnike bošnjačke nacionalnosti u tom gradu, kao i uništavanje imovine i prijetnje pripadnicima bošnjačkog naroda.

Stanovnik Pljevalja Emir Pilav je za Al Jazeeru ispričao da je bio meta napada pristalica opozicionih stranaka.

– Mi smo jednostavno gledali svoja posla, do jednog trenutka… Dvije osobe počele su da provociraju… pa su izašli iz kola i krenuli da se fizički obračunaju s nama. Zadobili smo lakše povrede, ništa strašno, ali to je događaj koji je veoma mučan, kazao je on između ostalog.

Pilav je kazao kako te parole traju od sinoć, pogotovo po mahalama gdje žive Bošnjaci.

– Idu kolone auta s uzvicima: ‘Turci, selite se odavde, neće vas više biti’. Tu su kamionske sirene, tu su pucanja iz oružja…Na ulicama trenutno ne možete vidjeti trenutno nikog osim slavljenika – kazao je on.

Više s weba

Izdvajamo

Trogodišnja zabrana ulaska u zemlju: Novak Đoković kažnjen sa 500.000 dolara

Odluka o trogodišnjoj zabrani ulaska u ovu zemlju nije definitivna, pošto postoji mogućnost o izuzeću na više osnova. Srbijanski teniser...

Možda vas zanima i ovo