Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Emoto potvrdio vanrednost vode iz Bosanske doline piramida

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

U nizu naučnih analiza koje provodi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, urađena je još jedna, a koja ukazuje na vanrednost vode iz Bosanske doline piramida.

Naime, vodeći svjetski istraživač molekularne strukture vode Masaru Emoto iz Japana svoju karijeru posvetio je proučavanju vode kao žive materije na koju utiču muzika, energije, osjećaji, intonacije ili vibracije.

Emoto je usavršio i tehniku fotografiranja kristalnih struktura vode te objavio nekoliko knjiga o ovoj tematici.

– Emoto je bezbroj puta do sada potvrdio teoriju da se voda ponaša kao živo biće te mijenja kristalnu strukturu ovisno o različitim utjecajima. Postao je svjetski slavan kada je ustvrdio da je voda duboko povezana s individualnom i kolektivnom sviješću – kazala je u izjavi za Agenciju Fena pomoćnica direktora Fondacije Sabina Osmanagich.

Primjera za ovo je bezbroj, dodala je, a najpoznatiji su oni koji se vežu za izlaganje vode molitvi, ljubavi, dobroti, duhovnoj muzici…

Po njenim riječima Emoto je uzorke vode s različitih lokacija u svijetu snimao bez intervencija, ali je snimao i uzorke koje je izlagao različitim utjecajima poput budističke molitve, Mozartovih djela ili heavy metal muzike.

– Rezultati su bili zapanjujući. Voda koja je bila izložena molitvama ili pozitivnim emocijama formirala bi pravilne kristalne strukture, dok bi strukture vode izložene negativnim emocijama bile u potpunom haosu. Isto važi i za prirodnu izvorsku vodu koja, bez iznimke, ima pravilne strukture i vodu iz slavine iz gradskog vodovoda čija je osnovna odlika haotična struktura. Nezaobilazno je ovdje spomenuti i da se, vrlo logično, nameće pitanje kakav utjecaj na naš organizam ima, recimo, “energetski mrtva” i haotična voda iz slavine? – kazala je Osmanagich.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo