Četvrtak, 21 listopada, 2021

Energoinvest i Končar najavljuju konkretne zajedničke poslove

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Delegacija hrvatske kompanije “Končar” predvođena predsjednikom Uprave Darinkom Bagom, boravi u dvodnevnoj posjeti Energoinvestu d.d. – Sarajevo.

Domaćin ovom susretu je Enes Čengić, direktor Energoinvesta, a tokom posjete obostrano su prezentirane mogućnosti, kapaciteti, tehnički i ljudski resursi na području inženjeringa, proizvodnje opreme i izvođenja projekata, i to prvenstveno na „trećim tržištima“, zemljama izvan naše regije.

Radi se o Energoinvestovim tradicionalnim tržištima, poput Afrike (Alžir, Libija, Etiopija), zemljama regije (Albanija, Kosovo, Makedonija), te zemljama Bliskog Istoka (Irak), kao i na Končarevim tržištima poput Turske, zemljama EU i Zaljeva, kao i Kanade i drugih tržišta.

Gosti iz Zagreba prezentirali su i ostale projekte iz oblasti elektroindustrije, elektroenergetike i komunikacija.

Ovaj sastanak prvi je nakon popisivanja ugovora o zajedničkom nastupu na „trećim“ tržištima koji je krajem februara potpisan u Zagrebu.

Očekuje se, da osim Energoinvesta, u zajedničkim projektima učestvuju i druge bh.firme, saopćio je Odjel za odnose sa javnošću Energoinvesta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo