Petak, 25 lipnja, 2021

Englezi veličaju Begovića: Ni Banks ni Shilton ne bi bolje branili

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Asmir Begović fantastično je branio u pobjedi Stoke Cityja na Britannia stadionu protiv Manchester Uniteda (2:1), a fudbalski analitičar Garth Crooks biranim riječima pisao je o golmanu reprezentacije Bosne i Hercegovine za BBC.

Begović se našao u timu kola koji je sastavio Crooks za BBC, te je uputio samo riječi hvale za našeg golmana. Crooks je istakao da ni Gordon Banks i Peter Shilton, jedni od najboljih golmana koje je Engleska imala, ne bi branili bolje od Begovića.

“U bilo kojoj drugoj sedmici, David Marshall iz Cardiff Cityja bio bi u timu kola, ali u jednoj od najboljih utakmica koje sam vidio na Britannia stadionu, Asmir Begović je bio superioran”, objašnjava Crooks zašto je Begović u timu kola, te dodaje:

“On nije Gordon Bansk ili Peter Shilton, to navijači Stoke Cityja dobro znaju, ali bilo je trenutaka protiv Manchester Uniteda kada ni ova dva velikana ne bi bolje branila od Begovića”.

asmir begovic

(SC sport)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je...

Možda vas zanima i ovo