Nedjelja, 19 rujna, 2021

Entitet RS potrošio 40 miliona maraka na anti-bosansko lobiranje u SAD-u: Pogledajte izvještaj BAC-a

Nemojte propustiti

Cilj izvještaja BAC-a bio je ne samo da pokaže posljedice anti-bosanskog lobiranja u SAD-u, nego i da upozori bh. zvaničnike da se trenutna situacija s predsjednikom Bidenom na čelu SAD-a mora iskoristiti agresivnom vanjskom politikom i agresivnim ulaganjem u lobiranje u SAD-u.

Organizacija Bosnian Advocacy Center (BAC) danas je objavila izvještaj i analizu pod nazivom “Lobiranje kao vanjskopolitički alat: kako je entitet Republika Srpska potrošio čak 40 miliona KM na lobiranje u SAD-u”.

Ovaj dokument rezultat je istraživanja i analize svih dostupnih ugovora koje je Vlada entiteta RS potpisivala s različitim lobističkim kompanijama u SAD-u, posebno od 2006. godine kada je Milorad Dodik preuzeo vlast.

Istraživanje je pokazalo da su zvaničnici RS-a primarno željeli osigurati prisustvo u najvažnijim krugovima, ali i umrežavanje među vodećim donosiocima odluka u SAD-u, te zvaničnicima na nižim nivoima za koje se nadaju da će jednoga dana doći do Capitol Hilla ili Bijele kuće.

Cilj ovog izvještaja bio je ne samo da pokaže posljedice anti-bosanskog lobiranja u SAD-u, nego i da upozori bh. zvaničnike da se trenutna situacija s predsjednikom Bidenom na čelu SAD-a mora iskoristiti agresivnom vanjskom politikom i agresivnim ulaganjem u lobiranje u SAD-u.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo