Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Epidemiološka situacija još uvijek nestabilna

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Stanje na području Grada Bijeljina se normalizuje, uključujući i postupnu stabilizaciju na poplavljenim područjima uz rijeku Savu.

Higijenska situacija je zadovoljavajuća, a kako tvrde u bijeljinskom Štabu za izvanredne situacije, epidemiološka situacija u pogledu crijevnih zaraznih bolesti na saniranom području je nesigurna s tendencijom stabilizacije, a na poplavljenom području je i dalje nesigurna.

I dalje je na snazi Odluka o prestanku važenja Odluke o proglašenju izvanredne situacije na dijelu područja Grada Bijeljina, osim za područja naseljenih mjesta Amajlije, Popovi, Dvorovi, Novi Dvorovi, Dijelovi, Dazdarevo, Kriva Bara, Triješnica, Trnjaci, Ostojićevo, Batković, Balatun, Velino Selo, Jelaz, Brodac, Velika Obarska, Vršani i Novi.

Tijekom jučerašnjeg danas su nastavljeni radovi na sanaciji Drinskog nasipa i kanala Drina-Glogovac.

Vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina prethodnog dana su bili angažirani na poslovima ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata, naselja i ulica, a nastavljeno je i odvoženje čvrstog i kabastog otpada.

U tijeku jučerašnjeg dana, odvezeno je oko 300 tona čvrstog i kabastog otpada.

Ekipe Doma zdravlja i čete Oružanih snaga BiH vršile su dezinfekciju na poplavljenim područjima. Dezinfekcija je jučer izvršena u 199 kućanstava i pravnih subjekata.

Do jučer je izvršena dezinfekcija ukupno 10.062 kućanstava koja su bila pod vodom tijekom svibanjskih poplava.

U kolektivnim centrima boravi ukupno 110 osoba.

U tijeku jučerašnjeg dana u mjesnim zajednicama Brodac, Ostojićevo, Trnjaci, Batković i Dvorovi podijeljeno je 3.230 sjemenskih jedinica kukuruza.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo