Petak, 24 ožujka, 2023

Epilog drame u Austriji: Penzioner iz BiH metalnom šipkom pretukao poznanika, osuđen je

Nemojte propustiti

Presudno je bilo svjedočenje komšije iz susjednog dvorišta, koji je potvrdio da je penzioner žrtvu brutalno pretukao metalnim predmetom, a da mu je čitavo vrijeme prijetio da će ga ubiti.

Penzioner (70), porijeklom iz BiH, a nastanjen u austrijskom Tulnu, osuđen je na zatvorsku kaznu zbog napada metalnom šipkom kojom je pretukao poznanika, nanijevši mu teške povrede po tijelu i licu.

Navodno, sve desilo u novembru, 2022. godine, ali penzioner je u četvrtak na sudu sve porekao, optuživši oštećenog da je on njega prvi napao.

Navodno, do sukoba, prvo verbalnog, došlo je po povratku penzionera iz Bosne i Hercegovine, gdje je boravio jedno vrijeme. Prvo su se posvađali oko nekih nedovršenih radova, da bi onda pretučeni navodno počeo vrijeđati penzionerove kćerke, govoreći mu da imaju 40 godina, a da nisu udate, te da ih niko neće.

Ovo je razbjesnilo penzionera iz BiH, koji je uzeo metalnu šipku i počeo udarati poznanika. On mu je nanio teže povrede. Prema riječima svjedoka, lice mu je bilo potpuno krvavo. Ipak, penzioner je jučer u sudu ispričao da se sukob odvijao sasvim drugačije.

Navodno, žrtva je njega prvo napala, a on je uzeo šipku u samoodbrani.

Ipak, presudno je bilo svjedočenje komšije iz susjednog dvorišta, koji je potvrdio da je penzioner žrtvu brutalno pretukao metalnim predmetom, a da mu je čitavo vrijeme prijetio da će ga ubiti. Penzioner je samo prokomentarisao svjedočenje riječima: “Sve su to lažovi!”

Epilog je okrivljuća presuda prema kojoj je penzioner osuđen na 10 mjeseci zatvora. Također, oštećenom, odnosno žrtvi mora da isplati 540 eura odštete, prenose Nezavisne.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hrvat odlučio postiti cijeli ramazan: Nakon iftara objasnio ljudima kako mu je prošao prvi dan posta

Reakcije ljudi na ovakvu njegovu odluku su i više nego pozitivne i ohrabrujuće. Sve ih je zanimalo kako je...

Možda vas zanima i ovo