Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Epilog racije u restoranu “Bosna”: Vlasnik će platiti kaznu u ukupnom iznosu od 2.500 maraka

Nemojte propustiti

Nadležni poručuju da će ovakve aktivnosti biti nastavljene i tokom narednog perioda, te apeluju na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mjere i radnje u večernjim satima 20. februara 2021. godine, u saradnji sa inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana “Bosna” na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih štabova donesenih u vezi pandemije koronavirusa, kažu iz MUP-a KS.

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba, koje su legitimisane i nad kojima je izvršen pregled od strane policijskih službenika u cilju kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta, dok su od strane inspekcijskih organa zbog utvrđenih nepravilnosti izrečene novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekat ispražnjen i zapečačen prenosi Avaz.

Ovakve aktivnosti će biti nastavljene i tokom narednog perioda, te apelujemo na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane socijalne fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi.

U objektu zatečeno 210 gostiju

Interesantno za vas

Izdvajamo

U istom danu političari sebi povećali plate za 500 KM, a odbili smanjenje cijena goriva za građane!

Stručnjaci upozoravaju da će se inflacija tek razmahati. Ljeto je tek privid dobre ekonomske situacije zbog dolaska dijaspore, zbog...

Možda vas zanima i ovo